Haaveideni Kreikka
Santorini

Etusivu

Matkalla vuonna 2001
Zakynthos
Peloponnesos
Spetses
Poros
Kos
Santorini
Kreeta
Rhodos
Symi
Kalymnos
Lefkada
Paxos/Antipaxos
Naxos
Patmos
Ilmoitustaulu
Syö kreikkalaisittain
Linkkejä
Navigaattori

Toukokuussa 2000 kävin kauniilla, tuliperäisellä Santorinin saarella. Vanhempieni kanssa lähdimme matkaan ja meillä oli suorat lennot Suomesta. Minulle oli kerrottu ja jostain olin siitä lukenutkin,että parhaiten saaren kauneuden näkee kun saapuu laivalla. Paljon näimme kuitenkin myös retkillämme ympäri saaren viikon vierailullamme. Näköala oli kerrassaan mahtava, mistä tahansa. Täysin erilainen kuin millään muulla Kreikan saarella ennen tätä, tai sen jälkeenkään.

Santorini

Santorini

Oli uskomatonta kuinka ihmiset olivat rakentaneet talonsa kallioiden reunoille, aivan kuin ne roikkuisivat jossain. Calderan, eli kraaterin puolella, pystyi vieläkin näkemään eri kivikerrostumat, jotka tulivuoren purkauksen yhteydessä olivat syntyneet. Näissä maisemissa ei ollut vaikeaa kuvitella mielessään, millainen maisema oli ollut ennen tuota suurta purkausta.Aasin kyydillä Firassa

Donkey at Fira

Kraaterin reunoilla ei kulje montaakaan tietä, eikä ainakaan alas satamaan. Firan satamaan pääset kyllä autolla, mutta voit mennä sinne myös kävellen laskeutuen lukuisia portaita tai aasin, Kreikan perinteisimmän kulkuneuvon kyydissä. Kävimme Firassa useammankin kerran ja alhaalla satamassa kävimme niin kävellen kuin köysiradallakin. Alaspäin oli helpompaa kävellä, koska ilma oli kuuma. Portaita on aina helpompi laskeutua kuin tulla ylös. Näköalaakin ehtii ihailla paremmin, mutta vaikka kävely olikin ihan ok, saattoivat portaat olla paikoin hyvin liukkaat. Liikennettä niillä on keskikesäisin paljon, niin turisteja kuin aasejakin.Fira

Fira

Oia

Oia

Hotellimme oli pienessä Oian kylässä, saaren pohjoiskärjessä . Kylässä tiet ovat pikemmin kapeita kujia, kiemurrellen ylös ja alas talojen ja pihojen välissä. Näiden muodostamat sokkelot ovat aivan uskomattomia ja niistä muodostuu eräänlainen palapeli. Uskomatonta oli myös värien kirkkaus ja runsaus; talojen valkoiset seinät, värikkäät somisteet, taivas ja meri niin syvän siniset, kerrassaan upea maisema.

Oian auringonlaskun terassi

Oian auringonlaskun terassi

Sanotaan, että yksi kauneimmista auringonlaskuista koko Kreikassa on täällä Santoriinin Oiassa, ja olen asiasta samaa mieltä. Terassille tulee bussilasteittain ihmisiä muista saaren kylistä katsomaan auringonlaskua. Iltaisin Oian rinteet ovat ihmisten kansoittamat vain ja ainoastaan auringonlaskun takia.

Oian auringonlasku

Oian auringonlasku

Näkymä calderalle l. kraaterijärvelle

Näkymä calderalle l. kraaterijärvelle

Tässä mielestäni upein näköala Santorinilla jonka löysin. Caldera on eräänlainen järvi ja se kattaa huomattavan ison alan siitä mikä muinoin oli tulivuoren kraateri. Siinä on myös pieniä saaria, kuten Palea ja Nea Kameni. Nämä saaret ovat edelleen vulkaanisesti aktiivisia. Saarille tehdään veneretkiä Firan satamasta ja voit päiväselti vierailla useallakin saarella. Rikin haju on tosin melko voimakas ja aika kuvottava. Laivalla pääset vierailemaan myös kraaterin muilla saarilla, esim. Aspronisillä sekä läheisillä muilla kyklaadien saarilla.

Klikkaa kuvaa yllä, löydät lisää tietoa Santorinista.